PsyBeterGert Haringsma 1e lijnspsycholoog/bggz

therapie

Psybeter is aangesloten bij Vicino. Dit betekent dat u met een doorverwijzing behandeld kunt worden voor de onderstaande klachten. Hieronder vallen ook relatietherapie en arbeidsgerelateerde psychische klachten. De behandeling is veelal kortdurend en wordt door uw verzekeraar vergoed!

Hoe verander je je gedrag?

Iedereen weet hoe moeilijk het is om zijn of haar gedrag (roken, nagelbijten, of andere ongewenste gewoontes te veranderen. Hierbij gaat het niet alleen om positief te leren denken maar ook om het oude gevoel dat met het ongewenste gedrag te maken heeft te veranderen. Met behulp van moderne behandeltechnieken als Cognitieve Gedragstherapie en EMDR wordt dit alles een stuk makkelijk.

Cursussen

Ieder jaar worden er cursussen gegeven

Dit jaar 2014 en 2015 worden er cursussen Mindfulness gegeven. Voor plaats en tijd kunt u informeren via het antwoordformulier onder de contactpagina op deze website.

Mindfulness kent meerdere definities. De kern ervan is dat deze aandachtstraining helpt bij het bestrijden van piekeren, depressie en stress. Ook kan deze techniek helpen bij het verminderen van angst en chronische pijn. Uit grootschalig onderzoek is naar voren gekomen dat dagelijkse mindfulnes oefening vergelijkbare effecten heeft als antidepressiva bij lichte depressie en angstklachten. Hierbij dient wel worden uitgesloten dat het gaat om ernstige klachten. Dit kan met de huisarts en de psycholoog worden nagegaan.

Onderzoek

In de praktijk blijven mensen vaak te lang lopen met onduidelijkheden in diagnose of intellectueel functioneren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand hoog of laagbegaafd is. Een beperking heeft of dat er vragen bestaan over het persoonlijk functioneren.